Boller i karry den klassiske version. smør smeltes i en gryde eller kasserolle og karry samt gurkemeje tilsættes lad det stege med i et halvt minuts tid. mel tilsættes og det piskes sammen. tilsæt hønsefond lidt efter lidt mens du fortsat pisker konsistensen skal være lidt for tyk til at du vil spise den. til boller i karry serverer jeg altid æbletern, kokosmel, peanuts, rosiner og mangochutney som tilbehør en gang imellem også naanbrød med koriander og hvidløg. det smager sÅ dejligt til. derudover rister jeg bacontern og æbletern og kommer i karrysaucen. det giver også kødbollerne et pift af karry, og det smager altså virkelig godt. er du ikke så glad for æbler i maden, så kan du altså godt undvære det her. her har jeg lavet boller i karry med en blanding af kalve og svinekød, og det synes jeg fungerer bedst. du kan dog også godt udelukkende anvende hakket svinekød. boller i karry boller i karry er en god gammel klassiker ved de danske middagsborde. retten er så populær og velkendt blandt danskerne, at den tilbage i 2014 var med i opløbet da danmarks nationalret skulle kåres.
il trods for at flere medier havde boller i karry som en af favoritterne, blev det dog ikke den populære karryret der løb med sejren. nem boller i karry. den her opskrift er super nem og simpel. den består jo som sagt af kødboller lavet på svinekød. her rører vi en fars med hvidløg og løg. selve bollerne bliver kogt i bouillonvand. det synes vi nemlig giver masser af smag til bollerne fremfor hvis man blot kogte dem i almindelig vand. når jeg laver en portion boller i karry bruger jeg altid en god og lidt stærk karry, da det for mig er vigtigt at få karry smagen frem i denne lækre ret. den karry jeg som regel bruger, er cp44 som består af 44 forskellige krydderier der giver den helt rigtige karry smag i retten, og samtidig har lidt styrke. drys karry og finrevet, skrællet æble i, og lad det svitse lidt. drys melet over, og rør til det er helt opsuget. hæld lidt siet kødbollevand ved under konstant piskning. tilsæt resten af den afmålte kogevand samt evt. esdragon. lad sovsen småkoge 5 min. smag den til. varm bollerne i sovsen. kog risene efter anvisning på posen og server.
Mattsson Nielsen - Naturlig mad uden tilsætningsstoffer
Bliv VIP og få højere cashback på denne cashback. Du modtager DKK 60.00 som VIP. Bliv VIP her
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.