Dei fleste bruker raudvin til coq au vin. vinen kan godt vere samansett og utvikla, litt sånn som gryta. i frankrike blir coq au vin laga over heile landet, og ein bruker gjerne lokale vinar. klassikarar er vin frå burgund eller rhne, men det finst mange rimelegare alternativ som smaker bra. kvitvin. stadig fleire føretrekkjer det lette og lyse når det gjeld både mat og drikke. coq coq au vin laves ligesom boeuf bourguignon ved at brune kødet af i en sauterpande, hvorefter der hældes vin på, så kødet kan få lov at stå og braisere indtil det er helt mørt. udover kylling og vin, så skal der lidt god tørsaltet bacon, gulerødder, champignoner og perleløg til. Åben vinen meget gerne pinot noir, der er som skabt til fjerkræ og passer perfekt til denne ret vi drak den tyske udgave af pinot noir spatburgunder fra adams wein coq au vin coq au vin. denne opskrift på coq au vin byder både på en god rød bourgogne, en bornholmer hane, lidt cognac og en masse lækre grøntsager og krydderurter. en skøn simreret. time. tilberedningstid 2 timer, 30 min. person. antal portioner 4 pers. coq au vin hane i rødvin gå til opskrift udskriv. så er det fandme tid til en ægte klassiker. pipfugl i rødvin er jo en ægte fransk frækkert og det er egentlig lidt overraskende at den ikke er blevet lagt op på gastromand noget før. coq au vin findes i mange afskygninger, og lige så mange forskellige opskrifter og egnstyper, men fælles for dem ... den franske klassiker coq au vin er en rigtig simre hyggeret, som dufter skønt i
hele huset, mens den gode hanekylling bliver kogt mør og lækker i gryden. oprindeligt bruges hanekylling derfra navnet til retten men det går lige så fint at bruge anden kylling, her kan man enten vælge at partere en hel kylling eller at bruge udskæringer som fx bryst, overlår eller hele lår. coq au vin. der er noget særligt ved at sætte tænderne i et stykke hanekylling, som har fået farve fra rødvinen og en smag af både frugt og garvesyre. champignoner, perleløg og lufttørret fransk svinebryst eller en god dansk bacon skal der selvfølgelig også i braiseregryden, når der er hanekylling i rødvin på menuen. rødvin til coq au vin. min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad. coq au vin er en af mest klassiske retter fra det franske køkken, hvor du steger en parteret unghane eller kylling i en gryde med en hel flaske rødvin. tilsæt herefter bacon, perleløg, champignon, vin, bouillon og krydderier. lad coq au vinen koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. til unghanen er mør uden at falde fra hinanden. tag kød og grøntsager op på et varmt fad. kog skyen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. eller til der er ca. 7 dl tilbage. coq au vin. start med at partere unghaven med en god fjerkræsaks. del den i vinger, over og underlår samt bryst gem skroget skær baconen i grove tern og børst champignonerne rene. brun bacon og champignon i en stor gryde i lidt olie, og læg dem til side i en skål.
Bliv GRATIS en del af et fællesskab hvor vi drikker vin til Europas laveste pris, ikke betaler for fragt og hvor der er 100% nydelsesgaranti på alle flasker.
Som en del af Winefamly får du ikke bare gode fordele når du handler vin - du får også masser af kyndig vejledning og sjove måder at finde ny vin på:
- Smagstest som finder vin til dig
- Lette værktøjer til at kombinere vin og mad
- Se andres anmeldelser af vin
- Del dine egne oplevelser med vinen
- Få personlige anbefalinger
OBS. WineFamly giver altid den første omgang, i form af 50 kr. som du kan bruge på dit første køb over 399 kr. ved tilmelding til deres nyhedsbrev. Og skulle du fortryde kan du altid melde dig ud igen
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.