Hæld hvidvin i og varm op. kom blåmuslingerne i gryden. lad dem dampe under låg i ca. 5 min. ryst gryden et par gange. smag til med salt og peber. denne gang skal du sortere de lukkede muslinger fra og kassere dem. si de færdige muslinger fra og hæld muslingefonden tilbage i gryden. kasser alle muslinger, hvor skallen er i stykker og de åbne muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen. sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, til de er klar og bløde. kom muslingerne og hvidvin i gryden og læg låg på. lad det koge ved middelvarme i 510 minutter, til muslingerne har åbnet sig. muslinger i hvidvin og fløde er kongemad for fattigrøve. jeg er en flink fyr, og derfor laver jeg ikke ret tit muslinger. ikke fordi jeg ikke bryder mig om dem, tværtimod, jeg elsker muslinger. men dels afskyr dorte og karl deres konsistens, og dels er gustav allergisk over for bløddyr, så hos os er muslinger en ret for n person. til 2 kg muslinger bruges 2 glas 3 dl hvidvin eller vand. tilsæt lidt hakket løg, persillekviste, evt. hvidløg. kog denne lage op. hæld muslingerne i den spilkogende lage, læg låg på og skru op for varmen. ryst gryden af og til. dampes 610 min. alt efter størrelse, til skallerne åbner sig. tag muslingerne op med en hulske.
. steg kålen i smør i en wok eller på en pande, og tilsæt løg, timian, porre, muslinger og hvidvin. krydr med salt og peber, og kog under låg i 34 minutter. 5. tilsæt fløden, og lad det koge uden låg, til alle muslinger har åbnet sig. kassr de muslinger, der ikke har åbnet sig. smag til med friskpresset citronsaft. servering. ca. 5 min. ved 200 varmluft. skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner i en tykbundet gryde. svits løg og hvidløg i ca. 2 min. tilsæt de rengjorte muslinger og vin. rens muslingerne i vand og kassr åbne eller knækkede muslinger. knus hvidløg og hak løg samt persille. varm en gryde godt op tilsæt lidt oliven olie og hæld, løg, hvidløg, persille og muslinger i tilsæt omgående hvidvin og læg låg på. sigt lagen over i en gryde og kog den op. pisk smørret i og smag til med citronsaft. kom en god klat smør i gryden, tilsæt grøntsagerne og lad det stege i ca. 3 min. kom vand, vin og citronsaft på og lad det simre i 58 min. tilsæt de rensede muslinger og kom låg på. lad det dampe i gryden i 8 min. server muslingerne med suppen i dybe tallerkner. drys evt. med krydderurter på toppen. tip husk altid
Bliv GRATIS en del af et fællesskab hvor vi drikker vin til Europas laveste pris, ikke betaler for fragt og hvor der er 100% nydelsesgaranti på alle flasker.
Som en del af Winefamly får du ikke bare gode fordele når du handler vin - du får også masser af kyndig vejledning og sjove måder at finde ny vin på:
- Smagstest som finder vin til dig
- Lette værktøjer til at kombinere vin og mad
- Se andres anmeldelser af vin
- Del dine egne oplevelser med vinen
- Få personlige anbefalinger
OBS. WineFamly giver altid den første omgang, i form af 50 kr. som du kan bruge på dit første køb over 399 kr. ved tilmelding til deres nyhedsbrev. Og skulle du fortryde kan du altid melde dig ud igen
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.