Forside

Bølgelængde lys - MrPerfect Webshop

Leksikon lys er synligt lys. klassisk set siger fysikerne, at elektromagnetisk stråling udbreder sig som bølger og størrelsen på bølgerne bølgelængden afgør, hvilken form for elektromagnetisk stråling der er tale om. når lys beskrives som bølger, betegnes bølgelængden som afstanden mellem to bølgetoppe.
denne del af det elektromagnetiske spektrum kaldes også for synligt lys. det synlige spektrum har bølgelængder gående fra 380 til 750 nm 1 , hvilket inkluderer farverne gående fra violet over blå, gul og grøn til rød.
man kan betragte lys som bølger. de forskellige farver har hver deres bølgelængde. det hvide lys fra solen er altså stråling med en masse forskellige bølgelængder. hver farve har sin bølgelængde lambda. rødt lys er langbølget blåt lys er kortbølget lys bevæger sig med ca. 300.000 kmsek.
lys består af forskellige bølgelængder. menneskets øje kan se lys med bølgelængder mellem 400 og 780 nm. lys med en bølgelængde på 400 nm opfatter øjet som violet lys, mens lys med en bølgelængde på 780 nm opfattes som rødt. sammenhængen mellem bølgelængde af lys og den farve, som øjet opfatter, ses på tegningen.
lysets bølgelængde. man kan finde lysets bølgelængde ved hjælp af et gitter. på billedet ses nederst en grøn laserpen, som sender lyset igennem et optisk gitter med 300 linier pr. millimeter. der kommer nogle pletter på væggen. ud fra en formel kan man beregne bølgelængden på det grønne lys. der er god hjælp til udregningen i elevmappen.
det synlige lys har en bølgelængde,
er ligger i intervallet fra ca. 380 nm til ca. 740 nm. i hver sin ende af det synlige lys ligger henholdsvis de infrarøde og ultraviolette stråler. infrarød stråling ir er elektromagnetisk stråling, som har længere bølgelængde end synligt lys, men som har kortere bølgelængde end mikrobølgestråling.
de laveste bølgelængder er gammastråling, almindelig synlig lys har en bølgelængde omkring 0,5 mikrometer og radiobølger går fra få mikrometer til flere kilometer. for lys er bølgens hastighed altid fast, så man kan altid finde bølgelængden ud fra frekvensen, og frekvensen ud fra bølgelængden, uden at skulle vide mere om systemet.
behandling med rødt lys med en helt specifik bølgelængde styrker cellefornyelsen og er kendt som atpbooster. rødt lysbehandling har en gavnlig effekt på inflammationstilstande og hudlidelser som eksem og ikkehelende sår. forskning peger også på flere kognitive fordele, blandt andet forbedret indlæring og søvn
lysets bølgelængde. man kan finde lysets bølgelængde ved hjælp af et optisk gitter. på billedet ses nederst en grøn laserpen, som sender lyset igennem et optisk gitter med 300 linier pr. millimeter. der kommer nogle pletter på væggen. ud fra en formel kan man beregne bølgelængden på det grønne lys.
bølgelængde og frekvens for de forskellige farver lysets frekvens nævnes ofte i tabeller som thz thz står for tera hertz og er 1012 hz 1 000 000 000 000hz en billion vi nævner ofte bølgelængde for lys i nanometer, som er 1 milliontedel af en mm 1 1 1.000.000

Vi giver dig procenter når du køber i webshops.
Spar op til 70% når du handler på nettet. Få penge tilbage med cashback. Vi udbetaler hver anden fredag.
Tilmeld dig Gysser.dk helt gratis og begynd at tjene penge på cashback Gysser.dk

1. Tilmeld dig
2. Begynd at shoppe i en af vores mere end 500 webshops
3. Få penge tilbage
Accepter betingelserne
Tilmeld dig med Facebook   Allerede medlem? Log på her
MrPerfect Webshop - Mega LED webbutik
Bliv VIP og få højere cashback på denne cashback. Du modtager 6.0% som VIP. Bliv VIP her
Vi har nogle af Danmarks bedste priser på kvalitets LED pærer, spots, lysstofrør og projektører.

Vi har en høj konvertering, pga af de lave priser og store udvalg.
Sådan gør du:
  • Klik på knappen.
  • Gennemfør en bestilling.
  • Modtag din cashback med det samme.
  • Din cashback udbetales efter 45 dage.
5.0% Cashback
Betingelser:  Du modtager ikke din cashback, hvis du returnerer eller annullerer dit køb.
Tags: LED pærer, Spots, Lysstofrør, Projektører, Belysning, Dæmpere, Lys
Populære søgninger: Vækstlampe, Vækstlamper til planter, Bmw c110, C110 bmw, Lysstofrør led, E14 pære, Bmd trading denmark aps, Led indbygningsspot dæmpbar, Led vækstlys, Bmw c110 diagnostic scanner, Emi filter 230v, 21 cfr 807.39
Webshoppen forhandler 816+ registrerede produkter.
Følg os på Facebook
Forside
Privatlivspolitik
Cookiepolitik
Betingelser
FAQ
Support