Forside

Tørretumbler kondens eller aftræk - HvidevareShoppen Webshop

Skal jeg vælge kondens eller aftrækstørretumbler den danske energistyrelse anbefaler på deres hjemmeside, at man går efter en kondenstørretumbler med energimærket a. de skriver, at de lovmæssige krav for at opnå a energimærket er så skrappe, at det kun er tørretumblere med indbygget varmepumpe, der får mærket.
jeg har altid gået og troet, at en tørretumbler med aftræk var den løsning som brugte mindst energi, men nu kan jeg læse mig til at en kondenstørretumbler bruger mindre end en med aftræk.
kort sagt så fungerer en kondenstørretumbler ved, at den varme og fugtige luft, som bliver skabt under tørringen, ledes ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder. en kondenstørretumbler behøver således intet aftræk som de mere traditionelle aftrækstørretumblerne.
i vores test af tørretumblere, bliver aftrækstørretumblerne i gennemsnit vurderet til 71, mens kondenstørretumblerne i gennemsnit vurderes til 81. det gennemsnitlige årlige energiforbrug for en aftrækstørretumbler er på 445 kwh, mens det for en kondenstørretumbler er 263 kwh.
aftrækstørretumblernes popularitet falder,
men de findes stadig på markedet. de kræver en aftrækskanal til det fri, hvilket betyder et hul i ydermuren. det medfører et højere energiforbrug end en kondenstørretumbler i form af varmetab.
tørretumbleren kan enten være med aftræk eller kondens. tørretumblere med aftræk har en aftrækskanal, der fører den varme og fugtige luft fra tumbleren ud af boligen. kondenstørretumblere har ikke brug for aftræk. tørretumbleren kondenserer vandet fra tøjet og opsamler det i en vandbeholder, eller leder det ud i afløbet via en slange.
det er en smart løsning, fordi den tørre tøjet hurtigere. der er altså stadig fordele, hvis du synes en model med aftræk er den rigtige løsning for dig. har du ikke i forvejen en tørretumbler med aftræk stående, så er det måske en fordel at vælge kondenstørretumbler i stedet. både for økonomiens og miljøet skyld.
fordelen ved en kondenstørretumbler er, at du kan placere den i rum uden mulighed for aftræk det gør kondenstørretumblere velegnede i f.eks. lejligheder. vil du spare på elregningen og skåne miljøet, så vælg en tørretumbler i energiklasse a så kan du årligt spare hundredvis af kroner på elregningen.

Vi giver dig procenter når du køber i webshops.
Spar op til 70% når du handler på nettet. Få penge tilbage med cashback. Vi udbetaler hver anden fredag.
Tilmeld dig Gysser.dk helt gratis og begynd at tjene penge på cashback Gysser.dk

1. Tilmeld dig
2. Begynd at shoppe i en af vores mere end 500 webshops
3. Få penge tilbage
Accepter betingelserne
Tilmeld dig med Facebook   Allerede medlem? Log på her
HvidevareShoppen Webshop - hvidevarer og køkkenmaskiner mm.
Bliv VIP og få højere cashback på denne cashback. Du modtager 3.0% som VIP. Bliv VIP her
HvidevareShoppen.dk sælger hvidevarer, køkkenmaskiner, velvære maskiner og lamper.
Sådan gør du:
  • Klik på knappen.
  • Gennemfør en bestilling.
  • Modtag din cashback med det samme.
  • Din cashback udbetales efter 45 dage.
2.0% Cashback
Betingelser:  Du modtager ikke din cashback, hvis du returnerer eller annullerer dit køb.
Tags: Hvidevarer, Køkken, Lamper
Populære søgninger: Hårde hvidevarer, Tørretumbler tilbud, Gense nobel bestik, Kitchenaid elkedel 1 7 liter, Billig køkkenudstyr, Tefal strygejern, Siemens iq700 køleskab, Hr676gis1s siemens, Hårde hvidevarer butikker, Sous vide magnetic circulation, Miele kogeplade, Tefal snack collection, Asko vaskemaskine tilbud, Lion sabatier international
Webshoppen forhandler 1861+ registrerede produkter.
Følg os på Facebook
Forside
Privatlivspolitik
Cookiepolitik
Betingelser
FAQ
Support