Forside

Uskiftet bo arveafgift - Dine Arvinger

Arveforskud og uskiftet bo. sidder du i uskiftet bo efter din ægtefælle, så er du begrænset i at kunne give arveforskud. der gælder særlige regler for overdådige gaver, når du sidder i uskiftet bo. arveforskud kan blive betragtet kan betragtes som overdådig gave, og er ikke tilladt, når du sidder i uskiftet bo. se mere her.
er der tale om skifte af uskiftet bo efter den længstlevendes død, er der 2 bundfradrag. der er ingen bundfradrag ved beregningen af tillægsboafgiften på 25, men til gengæld må man fratrække selve boafgiftsbeløbet de 15 fra bobeholdningen, før tillægsboafgiften beregnes.
boafgiftens størrelse afhænger af, hvem der arver. Ægtefæller er fx helt fritaget for at skulle betale boafgift, mens visse andre arvinger skal betale en tillægsboafgift foruden boafgiften. sad afdøde i uskiftet bo, er der dobbelt bundfradrag, når der skal beregnes boafgift af arven.
der fastsættes hvert år et bundfradrag, som i 2021 udgør 308.800 kr. per bo. hvis begge ægtefæller dør samtidig eller hvis den længstlevende ægtefælle har siddet i uskiftet bo op til sin død, vil der være to bundfradrag, da der her reelt er tale om to boer. der betales kun afgifter af den del af arven, som overstiger bundfradraget.
skal arven fordeles efter en person so
har siddet i uskiftet bo, beregnes bundfradraget fra begge de nu afdøde ægtefæller. det vil sige et samlet bundfradrag i det samlede bo på 553.200 kr., såfremt den længstlevende ægtefælle afgår ved døden i 2016. den nærmeste familie 15
uskiftet bo indebærer, at man efter førstafdødes død undlader at skifte med førstafdødes livsarvinger. arven falder altså ikke til at starte med. i stedet falder arven i forbindelse med det uskiftede bos opgør ved længstlevendes død eller anden årsag, men imellem de to hændelser har længstlevende mulighed for at sidde i uskiftet bo.
hvis den afdøde efterlader sig både ægtefælle og fælles børn, skal arven deles mellem dem. Ægtefællen arver halvdelen, og børnene arver tilsammen halvdelen af afdødes formue som deles lige imellem dem. den efterlevende ægtefælle kan vælge at sidde i uskiftet bo, så fællesbørnene først arver, når den efterlevende ægtefælle dør.
sidder du som den længstlevende ægtefælle i uskiftet bo betyder det, at børnene ikke har fået arven udbetalt efter deres afdøde forælder. det følger af arvelovens 17, at hvis der udelukkende er fællesbørn i ægteskabet, så har den længstlevende ret til at vælge uskiftet bo. efterlader afdøde sig børn fra tidligere forhold, så kan den længstlevende ...

Vi giver dig procenter når du køber i webshops.
Spar op til 70% når du handler på nettet. Få penge tilbage med cashback. Vi udbetaler hver anden fredag.
Tilmeld dig Gysser.dk helt gratis og begynd at tjene penge på cashback Gysser.dk

1. Tilmeld dig
2. Begynd at shoppe i en af vores mere end 500 webshops
3. Få penge tilbage
Accepter betingelserne
Tilmeld dig med Facebook   Allerede medlem? Log på her
Dine Arvinger - Familie- og arveret
Bliv VIP og få højere cashback på denne cashback. Du modtager 12.0% som VIP. Bliv VIP her
Vi er specialiseret inden for familie- og arveret og har flere års erfaring med rådgivning og udarbejdelse af korrekte testamenter, ægtepagter og lignende produkter indenfor familieretten.
Sådan gør du:
  • Klik på knappen.
  • Gennemfør en bestilling.
  • Modtag din cashback med det samme.
  • Din cashback udbetales efter 45 dage.
10.0% Cashback
Betingelser:  Du modtager ikke din cashback, hvis du returnerer eller annullerer dit køb.
Tags: Familie, Arveret, Testamente, ægtepagt, Tinglysning
Populære søgninger: Skattefri gave til børn 2019, Arveafgift beregner, Arveafgift 2020, ægtepagt, Arv etter foreldre uskiftet bo, Arveforskud 2018, Arveloven 2019, Skattefri julegave 2019, Arveloven søskende, Opret testamente, Skattefri gave til søskende, Arv særbørn uskiftet bo
Følg os på Facebook
Forside
Privatlivspolitik
Cookiepolitik
Betingelser
FAQ
Support